Historiadors repassen l’evolució de la corrupció

La corrupció política a Espanya ha esdevingut un tema d’actualitat i una preocupació destacada de la ciutadania avui dia. Demà i demà passat historiadors reflexionaran sobre l’evolució d’aquest fenomen en un congrés internacional al Born Centre de Cultura i Memòria.

Els dies 14 i 15 de desembre, el Grup de Història del Parlamentarisme de la UAB, El Born Centre de Cultura i Memòria, l’Institut dels Passats Presents de l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona i l’Institut de Ciències Polítiques i Socials de la UAB organitzen el primer “Congrés internacional sobre la corrupció política a l’Espanya contemporània (segles XIX-XXI)”, que tindrà lloc a El Born Centre de Cultura i Memòria (Plaça Comercial, 12. Barcelona).

Aquesta trobada vol analitzar el fenomen des d’una perspectiva temporal i territorial prou àmplia, així com aportar una reflexió oberta a diferents disciplines científiques. Entre altres temes, les diferents ponències i taules rodones del congrés tractaran sobre grans grups econòmics i corrupció, els àmbits específics de la monarquia i de les administracions locals, la corrupció a la hisenda de l’estat i la persecució penal de la corrupció.

A més, el dia 15, a les 12,30 h, serà presentada la base de dades “Història de la corrupció política a l’Espanya contemporània”, elaborada pel Grup d’Història del Parlamentarisme de la UAB. Els fraus electorals, la corrupció liberal i la republicana també estaran allà presents als debats. Ens veiem allà!

Més informació: Congrés internacional sobre la corrupció política a l’Espanya contemporània (segles XIX-XXI)

 

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s